Vepřová kýta s mrkví

2. října 2017 v 12:07 |  Recepty
Zaslechla jsem u mladých maminek, že mají rády vepřovou kýtu, protože je libová, ale když ji připravují, tak se jim nedaří ji připravit měkkou. Je pravda, že kýta je libová, suchá a proto se stane, že je někdy výsledek jiný. Také se z toho důvodů špikuje. Ono hodně záleží, jestli je maso z mladého nebo ze staršího zvířete, a také jak je krmeno. Mohu poradit, když si připravujete kýtu, tak den předem ji trochu posolte a nechejte v lednici do druhého dne nebo ji můžete naložit do mléka. Já si občas plátky kýty mírně nasolím, potřu olejem a nechám do druhého dne v lednici. Kýta je pak krásně měkká a nemusím ji dlouho dusit, péct nebo smažit.

Suroviny na Vepřovou kýtu s mrkví:

½ kg vepřové kýty
1 cibule
4-5 mrkve
sůl
pepř
1-2 lžíce oleje
1-2 lžíce hladké mouky na mírné zahuštění

Cibulku nakrájíme nadrobno a osmažíme do zlatova na oleji, přidáme očištěnou na kolečka nakrájenou mrkev a osmahneme chvílí s cibulkou. Pak přidáme na plátky nakrájenou vepřovou kýtu, osolíme ( když jsme maso neměli osolené v lednici ), opepříme a vložíme k mrkvi.


Maso osmahneme, přelijeme vodou a dusíme do měkka.


Nakonec mírně zahustíme moukou. Podáváme s bramborovou kaší, vařenými brambory, rýží, těstovinami, podle chuti.


Dobrou chuť


 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama