Karbanátek s křepelčím vejcem

13. září 2017 v 22:38 |  Recepty
Mleté maso na sto způsobů. Ano, z mletého masa můžeme uvařit různá jídla. Mleté maso mají rádi děti, ale také dospělí. Teď jsem pro vás připravila tento recept :

Karbanátky s křepelčím vejcem

½ kg mletého masa
1 vejce
1 lžička soli
špetka mletého pepře
½ lžičky majoránky
1 utřený nebo nastrouhaný stroužek česneku
1 lžíce plnotučné hořčice
5-6 uvařených křepelčích vajíček a olej na smažení

Mleté maso, sůl, pepř, vejce, majoránku, česnek a hořčici spojíme. Až máme vše řádně promíchané, oloupeme ze skořápky křepelčí vejce. Jestliže nemáte křepelčí vajíčka, můžete použít slepičí. Karbanátky budou o něco větší, ale výsledek bude stejný. Jakmile máme křepelčí vejce oloupané, lžíci si nabereme ochucené mleté maso, vejce vložíme do hrudky masa a uděláme kuličku. Aby maso neulpívalo na rukou, namáčíme si ruce do misky s vodou. Kuličky smažíme na oleji, kdo smaží na sádle, tak na sádle. Po usmažení na talíři karbanátky rozkrojíme na půl.
Jako přílohu můžete dát vařený brambor, bramborovou kaši, šťouchané brambory, bramborový salát nebo jen s chlebem. Každému dle jeho chuti.


Dobrou chuť
 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama