Banánový desert s čokoládovou polevou

10. srpna 2017 v 23:03 |  Recepty
Banány, kdo by neměl rád banány. Milují je malí i velcí a na jakýkoliv způsob. Já jsem si pro vás připravila desert z banánu, který v letních měsících nejen osvěží, ale i zasytí. Malé děti v letních měsících nechtějí moc jíst, dostat do nich jídlo je někdy problém. Tento desert děti zasytí a velmi si ho oblíbí. O dospělých ani nemluvím. Doma, když ho udělám, tak dlouho nevydrží. Abych mohla udělat fotku, jak desert vypadá, musela jsem bojovat, abych ochránila jeden kousek před nájezdem lžiček. Potom stejně padl za vlast. Pokuste se ho udělat a uvidíte sami. Návštěvy k vám budou chodit s banány, abyste znovu udělali tento desert.

Recept na:

Banánový desert s čokoládovou polevou

Na těsto potřebujeme:
5 vajec
5 lžic krystalového nebo krupicového cukru
5 lžic polohrubé mouky
2 lžíce kakaa
½ prášku do pečiva

Na krém potřebujeme:
1 l mléka
3-4 vanilkové pudinky
7 lžic cukru
200 g másla

Dále budeme potřebovat:
3-4 banány
Jahodovou marmeládu
1 - 2 čokolády na vaření
Olej ( na jednu tabulku čokolády cca 1 lžíci )

Zapneme si troubu na 180°C a rošt dáme doprostřed. Než se nám trouba předehřeje, připravíme si těsto. Kdybychom si troubu nezahřáli na patřičnou teplotu, těsto bychom neměli nadýchané, ale scvrklé.

Mouku, kakao a prášek do pečiva dáme do misky nebo hlubokého talíře a vše řádně zamícháme. Vejce rozklepeme do mísy, přidáme cukr a metličkou nebo metličkovým mixerem stolním či ručním šleháme. Našlehaná vejce s cukrem zvětší svůj objem. Potom do nich vařečkou vmícháme mouku s dalšími surovinami, které jsme měli připravené, vmícháváme opatrně. Potom těsto nalejeme na nízký plech, vyloženým pečícím papírem a dáme do trouby.
Pozor, nepečeme dlouho, cca 15 minut. Já těsto sleduji, až nabyde, nechám ho chvíli péci, pak do něj špejlí píchnu, když se těsto nepřilepí na špejli, vypnu troubu a plech s korpusem dám vychladnout.

Mléko nalejeme do kastrolku / rendlíku, do něj dáme vanilkový pudinkový prášek, cukr a uvaříme pudink. Pak necháme vychladnout. Po vychlazení rozšleháme máslo s pudinkem. Ze začátku jsem to takhle dělala, ale pak jsem si to zjednodušila tak, že když byl pudink trochu teplý, vložila jsem máslo, které se rozpouštělo, já ho zamíchávala metličkou. Krém byl také našlehaný.

Vychlazený korpus natřeme marmeládou, banány nakrájíme na kolečka a pokládáme kolečko vedle kolečka. Na banány dáme krém, který pak polejeme čokoládovou polevou. Tu si připravíme tak, že čokoládu rozlámeme, přidáme trošku oleje a roztopíme. Když nemáte čokoládu na vaření, nevadí. Já ji také nemám stále, tak jsem několikrát roztopila čokoládu od dětí, (mléčné čokolády, mléčné nebo hořké čokoládové figurky) nebo jakoukoliv mléčnou čokoládu, kterou máte po ruce. I s ledových kaštanů je poleva výborná. Jakmile máme čokoládu roztopenou, polejeme krém. Já pak ještě čokoládu posypu strouhaným kokosem. Vložíme do ledničky ztuhnout. Přibližně za hodinu, můžeme nakrájet na kostky a podávat.



Věřte, že jen u jednoho sousta nezůstanete.



Dobré mlsání
 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama